Őszi környezetvédelmi túra

2023. szeptember 22-én az iskola tanulói vegyes csapatokban, a Duna árterében, hat állomáson versenyeztek sportos feladatokban valamint, környezetvédelemben, honismeretben megszerzett tudásukat kértük számon.

Országos Diáksport Nap volt  2023. szeptember 29-én az iskolàban, 2023 perc aerobic után a gyerekek futásban versenyeztek.

Az Ujhelyi Iskolában szeptemberben szervezett mezei futóversenyen iskolánk két első helyezést szerzett.

A népmese hete

2023. szeptember utolsó hetében megemlékeztünk a népmeséinkről. Első ízben 2005. szeptember 30-án rendezték meg a népmese napját, melynek célja, hogy a pedagógusok, valamint a meseszerető gyerekek és felnőttek ezen a napon megkülönböztetett tisztelettel forduljanak mind a magyar, mind más népek meséi felé. A könyvtárban Gabi néni minden nap mesét olvasott a gyerekeknek. A tanító és tanár nénik a tanórákon is megemlékeztek Benedek Elekről, aki ezen a napon született, és a népmesékről. Rita néni és a 2. osztály mese előadásával zárult a népmese hete iskolánkban.

Ping-pong verseny

Megrendeztük a házi ping-pong versenyt az iskolában 20 versenyző részvételével.

Október 3-án megemlékeztünk a Zene Világnapjáról.

Állatvédelmi hét

Október 2-15-ig iskolánkkal csatlakoztunk az Országos Állatvédelmi Héthez, ennek keretében méhészeti előadáson vettünk részt, meglátogattunk egy ásványrárói családot, akik lovakat, sertéseket, nyulakat tartanak. Október 4-én délután vetélkedőt rendeztünk.

Október 10-én évelő fűszerkertet telepítettünk az iskola udvarán.

Október 20. Interaktív meseelőadás: Székely népmese

Október 24. papírgyűjtés

Október 25. 17 óra szülői kör

Őszi szünet október 30-november 3-ig.